Miercuri, 17 Decembrie 2014 13:03

Activitate metodică cu responsabilii din Centrele de Documentare și Informare și bibliotecarii școlari

Vineri 12 decembrie 2014, la Colegiul Tehnic ”Henri Coandă” , Casa Corpului Didactic Tulcea  a organizat activitatea metodică semestrială cu responsabilii din centrele de documentare și informare și bibliotecarii școlari.
   Tema abordată a fost ”Parteneriate și proiecte educaționale în C.D.I. – diseminare de bune practici”. Responsabilul C.D.I. al colegiului a împărtășit colegilor aspecte din experiența  profesională  și rezultatele obținute în urma demersului educativ.  marginea. Au fost atinse subiecte diverse legate de diversificarea proiectelor,  legătura dintre școală și comunitate, precum și o mai bună comunicare între unitățile de învățământ pentru  participarea la proiecte  educaționale  capabile să faciliteze accesul la informație și cultură al elevilor din școlile municipiului și județului Tulcea. Activitatea s-a dovedit a fi un schimb de bune practici prezentate de participanți.
     Prezent la activitate, profesorul metodist Nicolae Ariton a adresat o invitație celor  care intenționează să publice o carte să apeleze la Casa Corpului Didactic pentru îndrumare și consultanță.
    De asemenea, a făcut  și o prezentare succintă a unui E-book  Reader, o modalitate alternativă pentru stimularea lecturii în rândul elevilor și adulților.
   A fost o activitate plină de dinamism dovedind implicarea bibliotecarilor și a responsabililor din centrele de documentare și informare în contextul actual al bibliotecii școlare.     Activitatea a fost coordonată de bibliotecarul C.C.D., Sbârnea Doina.

 

 

Citit 917 ori