Marți, 20 Octombrie 2015 15:24

Curs ”MobilitatE+” organizat la Tulcea

Casa Corpului Didactic Tulcea a găzduit cursul ”MobilitatE+”, organizat de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) și Inspectoratul Școlar Județean Tulcea în perioada 16-18 octombrie 2015. Activitatea a reunit un număr de 15 participanți, reprezentanți a 15 instituții de învățământ din județul Tulcea, recrutați în urma unei selecții organizate de ANPCDEFP.
Scopul cursului a fost să dezvolte participanților competențe de proiectare și planificare a unui proiect de mobilitate în cadrul programului Erasmus+, domeniile vizate fiind: educația adulților, educație școlară, formare profesională (VET) și tineret.
Pe parcursul celor trei zile de fomare (6 ore de lucru efectiv/zi), cursanții s-au familiarizat cu specificul programului Erasmus+ și al proiectelor de mobilitate, au cunoscut oportunitățile programului pentru a face legătura cu nevoile organizației/instituției lor, au formulat obiective, activități și rezultate ale proiectului pentru a înțelege modul în care acestea se corelează pentru a crea impact, au asimilat informații relevante pentru completarea rubricilor din formularul de candidatură.
Activitățile de învățare-dezvoltare de competențe au fost armonizate de către formatori cu activități în context nonformal, de energizare și învățare prin cooperare. Cursul a fost apreciat de către participanți ca fiind unul atractiv, util și relevant pentru procesul de scriere și implementare a unor proiecte de mobilitate în cadrul programului Erasmus+.
Cursul a fost susținut de Ecaterina Predescu și Constantin Dedu, membri în Rețeau Națională de Formatori a Programului Erasmus+.
Responsabili de curs la nivel local:
Marinela Peiciu, inspector școlar ISJ Tulcea,
Cristina Cherciu, profesor metodist CCD Tulcea.

Citit 799 ori