Marți, 18 Martie 2014 17:05

Instruire cu Responsabilii din Centrele de Documentare și Informare

Casa Corpului Didactic Tulcea a organizat, în data de 13 martie 2014, instruirea responsabililor din cele 22 de Centre de Documentare și Informare (CDI) din municipiul și județul Tulcea. Scopul acestei activități a fost acela de a trasa noi repere de dezvoltare a activității din CDI, elaborarea unei strategii privind formarea unei culturi informaționale în școli, actualizarea documentelor specifice CDI conform O.M.E.C.T.S. nr. 5556 din 7. 10. 2011 privind aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare a Centrelor de Documentare și Informare și bibliotecii școlare. A fost prezentat un program de monitorizare a acestor centre, planificat a se derula până la sfârșitul anului școlar 2013-2014. Bibliotecarul Casei Corpului Didactic Tulcea, în calitate de coordonator al responsabililor CDI, a acordat asistență și consultanță privind întocmirea portofoliului profesorului documentarist, a documentelor specifice desfășurării optime a activității din cadrul Centrelor de Documentare și Informare existente.

Participanții au primit informații utile pentru îmbunătățirea activității, au participat activ la discuții, au pus întrebări pe marginea subiectelor de interes abordate și au împărtășit exemple de bună practică din activitatea curentă.

Activitatea a fost coordonată de prof. Gabriela Nichifor, director al Casei Corpului Didactic și bibliotecar Doina Sbârnea, coordonator al responsabililor CDI la nivelul județului Tulcea.

Citit 892 ori

Galerie foto