Marți, 26 Noiembrie 2013 02:00

Lansare carte "Imaginea publică a Monarhiei în România" autor prof. Niculae Cristea

În cadrul Festivalului Național al Șanselor Tale - România  2013, ediția a XIV-a, desfășurat sub egida” Cetățean român - cetățean european”, Casa Corpului Didactic în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Tulcea a organizat  activitatea “România și Europa - ieri și astăzi”.   Cu acest prilej, prof. Niculae Cristea - inspector superior în Ministerul Educației Naționale și-a lansat lucrarea “Imaginea publică a Monarhiei în România 1866-1947”.

Găzduită de Casa Avramide, un spațiu în care istoria se împletește armonios cu arta, manifestarea s-a bucurat de un real interes din partea cadrelor didactice din școlile tulcene: profesori, directori de unități școlare, inspectori școlari, membrii ai echipei C.C.D. Tulcea. Evenimentul a fost coordonat de inspector Daniela Stanică în colaborare cu prof. Nichifor Gabriela, director al C.C.D. Tulcea.  Inspectorul Școlar General Adjunct Corneliu Petre Chistrugă a subliniat importanța lansării de carte în spațiul educației și artei tulcene.

Prezentarea  profesorului Nicolae Cristea i-a îndemnat pe cei prezenți la o incursiune în trecutul istoric al României, povestirea sa dezvăluind cu măiestrie rolul și importanța Monarhiei în context european și național. Participanții au putut intra în posesia cărții cu autograf  din partea autorului. Valoarea manifestării a crescut și prin prezența elevilor artiști de la Liceul de Arte “George Georgescu” Tulcea care au susținut un concert de muzică clasică.

Echipa C.C.D. Tulcea multumește tuturor celor care s-au implicat în realizarea evenimentului precum și participanților pentru prezența și interesul acordat.

Citit 735 ori