Vineri, 09 Mai 2014 16:13

”Matematica Altfel” la Liceul Teoretic ”Ion Creangă” Tulcea

În cadrul Săptămânii „Școala Altfel”, la Liceul Teoretic ”Ion Creangă” din Tulcea elevi ai claselor a VII-a, a IX-a B, a X-a A, a XI-a B și a XII-a A  au participat la ore de matematică ”altfel”.

Orele inedite și atractive de matematică au fost susținute de către profesorul universitar Michael Lambrou, şeful catedrei de analiză funcţională a Universităţii din Creta/Grecia, organizatorul concursului Cangurul din Grecia și trainerul cursului Comenius “MATHEU: Identification, Motivation and Support of Mathematical Talents in European Schools”. Ca un adevărat magician, profesorul grec a captat atenția elevilor prin exerciții interactive, jocuri de gândire și calcul matematic. Împreună au descoperit că o oră de matematică distractivă poate înlătura orice fel de bariere în învățare, iar barierele de limbă, vârstă și cultură au fost depășite cu ușurință atunci când lucrurile au fost făcute cu plăcere și interes.

Activitățile desfășurate cu cele 5 clase de elevi au fost coordonate de către dna. Monica Petre, profesor de matematică în cadrul Liceului Teoretic ”Ion Creangă” Tulcea, cea care a avut inițiativa realizării acestui seminar în urma participării în aprilie 2013 la cursul Matheu, desfășurat în Suedia.

Totodată, cu implicarea echipei C.C.D. Tulcea coordonată de dna. director Gabriela Nichifor și a celor doi sponsori S.C. CORMAR SRL și SC CONVENABIL SRL, profesorii de matematică din județul Tulcea au avut oportunitatea de a participa la workshop-ul ”Matematica fără frontiere” susținut de către profesorul grec în cadrul parteneriatului dintre Casa Corpului Didactic Tulcea, Universitatea din Creta/Grecia și Liceul Teoretic ”Ion Creangă” Tulcea.

Citit 1112 ori