Marți, 26 Noiembrie 2013 02:00

Proiecte europene și mobilități individuale

În cadrul celei de a XIV-a ediții a Festivalului Național al Șanselor Tale – România 2013, aflat sub egida ”Cetățean român – cetățean european”, Casa Corpului Didactic Tulcea în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Tulcea a organizat Seminarul ”Proiecte Comenius/Leonardo, mobilități individuale - exemple de bune practici”. Manifestarea a avut loc joi, 21 noiembrie 2013, la Casa Avramide. Activitatea a reunit consilieri educativi, responsabili cu dezvoltarea resursei umane, coordonatori ai comisiilor pentru proiecte din școli, cadre didactice interesate de implementarea proiectelor din cadrul Prorgramului de Învățare pe Tot Parcursul Vieții.

Evenimentul a debutat cu activitatea ”Mai mult ca profesor”, o inițiativă a Casei Corpului Didactic Tulcea, care a constat în lansarea unei expoziții personale de artă fotografică și sculptură a  profesorului de matematică Mihai Iofciu de la Liceul Tehnologic ”Ion Mincu” Tulcea.   

În cadrul seminarului, prof. Daniela Stănică – inspector programe educaționale și educație permanentă a prezentat Programul ”Erasmus +” privind accesarea de proiecte în cadrul Programului de Învățare pe Tot Parcursul Vieții, în perioada 2014-2020. Cadrele didactice participante au adresat întrebări și s-au familiarizat cu noutățile pe care le aduce noul program.

Un moment încărcat de informații și experiențe utile de învățare privind implementarea proiectelor europene a fost diseminarea proiectelor Comenius/Leonardo și a mobilităților individuale de care au beneficiat cadrele didactice din școlile județului nostru.  Acestea au fost prezentate în forme diverse: PPT și PREZI, filme, albume foto electronice, pliante, broșuri. Cadrele didactice au exprimat opinii, au solicitat informații suplimentare legate de proiectele implementate, apreciind activitatea ca fiind o oportunitate de învățare permanetă.

Mulțumim școlilor pentru implicare în realizarea acestei activități și cadrelor didactice participante.

Mulțumiri aducem și conducerii Casei Avramide pentru găzduirea acestui eveniment important pentru învățământul tulcean.

Citit 504 ori