Luni, 10 Februarie 2014 15:35

Reuniune de informare privind Programul ERASMUS+

Erasmus Plus (Erasmus+) este noul program al Uniunii Europene în domeniul educației, formării profesionale, tineretului și sportului. Acesta va integra șapte dintre programele europene de finanțare actuale: Învațare pe Tot Parcursul Vieții, Tineret in Acțiune, Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink și programul pentru cooperare cu țările industrializate. Programul demarează în anul 2014, va fi operațional până în anul 2020 și face parte din cadrul multi-anual de finanțare a Uniunii Europene.

În data de 17 ianuarie 2014, în Sala de conferințe a Hotelului Insula din Tulcea, Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale și Inspectoratul Școlar Județean Tulcea au organizat o reuniune de informare privind acest program. Activitatea a reunit directori de unități școlare, cadre didactice, inspectori școlari ai Inspectoratul Școlar Județean Tulcea și profesori metodiști ai Casei Corpului Didactic Tulcea. A avut ca scop abilitarea participanților în completarea formularelor de aplicație specifice accesării de proiecte în cadrul Programului de Învățare pe Tot Parcursul Vieții, în perioada 2014-2020.

Instruirea susținută de dna. Veronica Simionescu, expert în cadrul Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) a cuprins informații despre oportunitățile oferite de programul Erasmus+ și indicații privind completarea formularelor de aplicație KA1 și KA2. Materialele informative și formularele de aplicație analizate au constituit un suport important pentru participanții interesați de mobilitățile individuale și parteneriatele strategice transnaționale.

Evenimentul a fost apreciat de către cei prezenți și a constituit un start în demararea procedurilor de înscriere în registrul european (URF) a instituțiilor de învățământ și de scriere de proiecte în cadrul Programului Erasmus+.

Citit 896 ori