Joi, 25 Iulie 2013 03:00

Seminar Județean "Clasa pregătitoare - abordări didactice prezente și de perspectivă"

Casa Corpului Didactic Tulcea a organizat în data de 26 iunie 2013 Seminarul Județean ”Clasa pregătitoare - abordări didactice prezente și de perspectivă" în amfiteatrul Colegiului ”Brad Segal” Tulcea.

Activitatea  a fost coordonată de dna. prof. Gabriela Nichifor - director C.C.D. Tulcea și dna. prof. Mioara Ranciu – inspector de specialitate pentru învățământ primar.

Evenimentul a reunit peste 70 de cadre didactice din învățământul primar din școlile tulcene.

Agenda seminarului a cuprins exemple de bune practici prezentate de învățători care au predat în acest an școlar la clasa pregătitoare. Lucările au vizat aspecte specifice clasei pregătitoare: proiectare integrată, strategii didactice utilizate, proiecte tematice realizate împreună cu elevii și părinții, interdisciplinaritate, materiale didactice realizate la clasă.

Participanții învățători care vor preda în anul scolar 2013-2014 la clasa pregătitoare au abordat activitatea ca un schimb de experiență benefic și o oportunitate de învățare.

Atât dl. Gheorghe Felea, consilier superior în Ministerul Educației Naționale, cât și dl. inspector școlar general Dumitru Damian, prezenți la seminar, au apreciat interesul participanților pentru îmbunătățirea practicii educaționale într-o sferă a activității profesionale care aduce odată cu introducerea clasei pregătitoare în învățământul obligatoriu, noi provocări și orizonturi de dezvoltare profesională.

Citit 683 ori