Luni, 30 Iunie 2014 17:04

Seminar Județean ”Clasa pregătitoare - abordări didactice prezente și de perspectivă” ediția a II-a 2014

Casa Corpului Didactic Tulcea a organizat a doua  ediție a Seminarului Județean ”Clasa pregătitoare - abordări didactice prezente și de perspectivă, în data de 26 iunie 2014,  în Sala Amfiteatru a Colegiului Tehnic ”Henri Coandă” Tulcea.

Evenimentul,  coordonat  de dna. prof. Gabriela NICHIFOR - director C.C.D. Tulcea și dna. prof. Mioara RANCIU – inspector de specialitate pentru învățământ primar, a reunit  cadre didactice din învățământul primar din școlile tulcene.

Agenda seminarului a cuprins exemple de bune practici prezentate de învățători care au predat în acest an școlar și în anul precedent la clasa pregătitoare. Lucrările au vizat aspecte specifice acestei clase: proiectare integrată, strategii didactice utilizate, proiecte tematice realizate împreună cu elevii și părinții, interdisciplinaritate, materiale didactice. Toate prezentările au surprins experiența acumulată în decursul  a doi ani de predare, incluzând atât reușitele,  cât și  dificultățile întâmpinate.
 
Printre participanți s-au numărat și  învățătorii care vor preda în anul scolar 2014-2015 la clasa pregătitoare. Aceștia au apreciat activitatea ca fiind o valoroasă  sursă de informații  și de bune practici în domeniul organizării interdisciplinare a conținuturilor pentru dezvoltarea competențelor cheie la școlarii mici, dar și o oportunitate de învățare și de dezvoltare profesională.

Responsabil seminar: Cristina CHERCIU, profesor metodist C.C.D. Tulcea

Citit 335 ori