Miercuri, 20 Martie 2013 02:00

Seminar "NaviNatur School Exchange"

Casa Corpului Didactic Tulcea împreună cu SCHUBZ - Centrul de Educație pentru Mediu din Lüneburg – Germania a organizat în data de 14 martie 2013 Seminarul  NaviNatur – School Exchange, activitate planificată în cadrul proiectului româno-german: “Descoperirea și prezentarea dezvoltării durabile într-un mod transnațional și cu mijloace media noi: Educația pentru dezvoltare durabilă (EDD) printr-un program de schimb între elevi cu/prin intermediul traseelor educaționale-GPS între școli din România și Germania”. Informații despre acest proiect puteți vizualiza in lb.engleză sau in lb.română.

Activitatea de formare a fost susținută de Lena Wabs - coordonatorul proiectului și Frank Corleis – director al SCHUBZ - Centrul de Educație pentru Mediu din Lüneburg – Germania.

Grupul țintă a cuprins cadre didactice din școlile tulcene. Prin activități de învățare în grupuri mici, metode și tehnici interactive și aplicații practice ale utilizării GPS-lui, participanții au avut parte de experiențe antrenante și utile în activitatea la clasă. Totodată și-au dezvoltat cunoștințele privind dezvoltarea durabilă și modul în care aceasta este abordată în programele educaționale din școlile germane.

De interes pentru cei prezenți au fost și prezentările susținute de partenerii din proiect:  Adnana Pătrășcoiu - director școala Gimnazială Sf. Gheorghe, Liliana Ivancenco  și  Liliana Ene - reprezentanți A.R.B.D.D. Tulcea, Mihai Dragomir - președinte Asociația ”Mioritics” Sighișoara, studenți de la Universitatea din București.

Inspectoratul școlar Județean Tulcea a fost reprezentat de inspectorul școlar general Dumitru Damian și inspectorul pentru integrare europeană și  programe comunitare Daniela Stănică.

Atât directorul Casei Corpului Didactic Tulcea - Gabriela Nichifor, cât și inspectorul școlar general - Dumitru Damian au exprimat aprecieri privind rezultatele acestui proiect româno-german și au asigurat participanții de susținerea lor în a dezvolta proiecte, parteneriate transnaționale în domeniul educației pentru dezvoltare durabilă.

Citit 675 ori