Marți, 26 Iulie 2016 13:38

Sesiune de lucru Parteneriat Strategic ERASMUS+

În cadrul Parteneriatului Strategic Erasmus+ ”Hands on Development Strategies in a Content Centered Context for Young and Adult Learners with Poor Basic Skills in Literacy and Numeracy”, în prima jumătate a lunii iulie 2016,  echipa Casei Corpului Didactic a avut o sesiune de lucru cu Réka Ökördi, coordonatorul proiectului din partea organizației partenere din Ungaria,  Országos Tranzitfoglalkoztatási Egyesület.
Scopul acestei întâlniri  a fost  definitivarea componentelor curriculumului programului  de  formare furnizat cadrelor didactice care lucrează cu  elevi/tineri cu  dificultăți de învățare sau cu risc de abandon și eșec școlar de către Casa Corpului Didactic. Cursul va fi livrat unui grup ţintă format din 20 de profesori din ţările europene, prin intermediul unei platforme de învățare on-line.
Activitățile organizate la Tulcea au vizat conținuturile programului de formare, aplicațiile informatice care vor fi incluse în platforma on-line și finalizarea unui ghid practic pentru profesori și elevii care întâmpină dificultăți în învățare.
Acest proiect se desfășoară în perioada septembrie 2014 – august 2017, beneficiarii finanțării europene fiind următoarele organizații: Országos Tranzitfoglalkoztatási Egyesület (OTE) Debrecen/Ungaria, Casa Corpului Didactic Tulcea/România,  Edirne Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Edirne/Turcia,  Centro integrado de formación profesional medina del campo Medina del Campo/Spania și Klaipedos Valstybine Kolegija – Klaipeda/Lituania.
Pînă în prezent, au fost organizate și alte reuniuni transnaționale la Budapesta, Vilnius și Edirne. Obiectivul final al parteneriatului european aflat în implementare este îmbunătățirea rezultatelor școlare ale elevilor/tinerilor cu nivel scăzut de dezvoltare a achizițiilor fundamentale.

Citit 545 ori