”Matematica Altfel” la Liceul Tehnologic ”Simion Leonescu” Luncavița

În cadrul parteneriatului dintre Casa Corpului Didactic Tulcea și Liceul Tehnologic ”Simion Leonescu” Luncavița, în data de 12 aprilie 2014 la filiala CCD din Luncavița s-a desfășurat o activitate inedită, o oră de matematică ”altfel”.

Planificată ca activitate din cadrul săptămânii ”Școala Altfel”, ora de matematică a fost susținută de către profesorul universitar Michael Lambrou, şeful catedrei de analiză funcţională a Universităţii din Creta/Grecia.

Elevii Liceului Tehnologic ”Simion Leonescu” Luncavița au fost încântați să descopere latura atractivă a matematicii, participând cu plăcere la exercițiile interactive propuse de profesorul grec.

Alături de elevi au participat directorii și profesori ai liceului. Cu toții au descoperit că o oră de matematică distractivă poate înlătura orice fel de bariere în învățare, iar barierele de limbă, vârstă și cultură au fost depășite cu ușurință atunci când lucrurile au fost făcute cu plăcere și interes.

După activitate, prof. Michael Lambrou a vizitat liceul și a fost încântat de modul în care conducerea unității și profesorii asigură un cadru educațional cald, armonios și propice educării tinerilor din mediul rural în spiritul respectului pentru tradiție, profesie, muncă.

Activitatea a fost coordonată de directorul C.C.D. Tulcea, prof. Gabriela Nichifor și directorul Liceului Tehnologic ”Simion Leonescu” Luncavița, prof. Ana Arcuș.